" Usah Dituruti Reaksi Emosi, Lantaran Implikasi Tak Serasi Dengan Apa Yang Diimiginasi "

:: Sekian Lame ::

Assalamualaikum..
 
First sekali aq nak ucap thanks pada korang yang BW kat blog usang aq ni. Sorry la, aq dah jarang sangat update cite kat sini. Aq memang betul2 busy.. Tambah lagi sekarang ni kat tempat kerja aq dah wat sistem baru.. So macam aq nak kene selesaikan.
Bila dah macam2 tu aq jadi penat, bila jadi penat aq jadi malas + ngantok = tidoqqqq...!!!! hahahahaha...
Tu la kisahnye.. ^_^
Ok.. Hari ni aq update cite kat korang ye..
Sekarang ni aq tengah training balik skill pastry aq yang dah berkurun aq perap. hehehehe... Bile dah berkurun tu faham2 la ye..
Tu lupe ni lupe.... Kalau setakat kuih melayu tu memang xde hal la.. Aq selalu wat.. Ni yang Barat2 ni... Puas nak brush up balik skill tu. hehehehe..
Baru2 ni aq ade try beli barang2 la sikit untuk aq cari side income. Bile nak cari side income ni aq training la wat cake. Aq wat brownies. Punye la lame dah aq x buat cake...!!!! Akhirnye aq kembali ke pangkal jalan yang benar... hahahahaha...
Aq rase tangan2 & jari2 aq ni terkejut kot tibe aq pegang mixer tu sume. ;))
Selalukan pegang pen & calculator je... hehehehe..
Ok.. Kite balik pada kisah brownies tadi.
Aq wat la brownies.. Dah siap bancuh adunan tu sume aq masukkan dalam paper cup.. Lepas tu aq baked cake tu.
Bila dah masak aq gi la jenguk kat oven. Punya la aq gelak besar bila tengok ape jadi kat cake tu
Korang nak tau x ape jadi...???
Original Brownies -------------------------> Brownies Banjir....
hahahahahahahahahahahahahaha... ^_^
Cake mixture tu melimpah keluar dari paper cup...!!!!
Terover letak pulak.. hehehehe
Walaupun rupanye tak semenggah seperti yang diharapkan, rase cake tetap maintain.. ^_^
Aq ade ambil gambar.. Tapi aq x nak share dengan korang. 
Sorry eaaa... Malu la aq t.. hehehehehe..
Walau ape pun aq x putus asa.. Malam semalam aq wat lagi cake.
Tapi aq x wat la brownies. Aq wat APACHE CAKE.
Kalau resepi ni korang cari memang x jumpa, sebab ni resepi aq sendiri. hehehehe...
Korang nak tengok hasilnye...???
SCROLL DOWN PLEASE..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
                      
Menjadi tau... hehehehehe... ^_^
Lepas ni aq nak wat ape ye plak...???
Aq rancang nak buat pavlova.. 
Tunggu & lihat hasilnye nanti.. Moga menjadi la...
Sebab ni first time nak wat ni... hehehehehehe....
Nanti aq dah buat aq update kat korang lagi ye...
Bye... Muahhhhhh....!!!
Anyway aq dah terjah blog korang tau.. Tapi yang mane ade tinggal thumb print je la ye... ;))
       
 
 

:: Sedih :'( ::

Assalamualaikum..
Korang... Aq rase sedih gile ni...
Tibe2 aq dy dah berubah.
Dy dh tak cam dulu. Kalau dulu dy selalu mesej aq. Sekarang 1 hari 20 mesej pun x sampai. Aq rase nset aq ni cam dah xde function. Ade bf tapi cam xde. Bile dy 1 hari xde mesej atau call, aq la bagai nak gile cari dy.
Alasan dy x sihat, dy tido kene banyak rehat. Aq pun dulu penah jugak sakit. Aq pernah ade dalam keadaan nazak.
Tapi aq kuatkan semangat, sebab aq nak hidup dengan dy. Boleh je aq layan dy.
Sekarang ni bile aq tegur dy kate aq kuat membebel. Kenapa dulu dy x sedar yang aq memang kuat membebel...?
Memang aq terase sangat sekarang ni dy abaikan aq. Dah la nak jumpe selalu pun x boleh, at least luangkan mase untuk aq kat mesej. Susah sangat ke ha..???
Kenapa dy macam 2..??
Mungkin dy dah mule bosan dengan aq...?? Aq x pernah rase bosan dengan dy walaupun aq tau dy banyak wat aq terase hati, sakit hati.
Kalau chat kat fb mesti dy balas lambat.. Dengan sape lagi yang dy chat..???
Dy kate bile dy bangun tido mesti cari aq.. Tapi aq rase 2 dulu, sekarang dah kurang.. Dy lebih banyak diamkan diri..
Cume tiap2 malam je call aq.. 2 pun dy suke call time aq dah tidur sebab dy tak nak cakap lama2 dengan aq.
Nape lelaki ni cepat berubah haa..???!!
Bile cakap lebih sikit kite yang dipersalahkan balik.. Kate x memahami..
Tapi hakikatnye dy paham ke pompuan cam ne..
Cam sia2 je kan lelaki ni ade 9 akal tapi xtau pompuan cam ne..
Pompuan dicipta dengan dikurniakan hati & jiwa yang lembut. Tu kan fakta yang semua orang tahu. 
Tapi nape lelaki still buat x paham...???
Kalo menangis katenye leceh, rimas...!!!
Tapi bile kite nak cakap dy nak dengar ke..???
 Agaknye kalau aq xde dy macam mane..??
Aq rase dy xde gile cam aq cari dy, mungkin dy lebih happy sebab aq x kacau hidup dy...
 
 

:: Bertunang ::

Assalamualaikum...
Agak berkurun lagi ye aq x update.. Sorry la.. Aq busy sangat.
Terime kasih pada kawan-kawan yang x jemu datang berkunjung ke sini ye...
Nanti aq redah korang punye punye kawasan jajahan pulak.. :))
Tadi aq kat Facebook dok pi redah kawan2 punye kawasan.
Rupenye ramai dah kawan2 aq yang dah bertunang. Happy aq tengok dorang.. Ape perasaan dorang agaknye selepas bergelar tunang kepada seseorang...???? Hurmmm...teringin sangat aq nak tau. Orang kata bile dah bertunang ni saham naik.. Betul ke..???
Bile tengok dorang tibe2 tercuit sikit perasaan aq ni. Mase untuk aq bile la agaknye...??? 
Dapat ke aq merasa mase itu...?? Kenapa la dy tak faham hasrat hati aq ni..? Mungkin bagi dy masenye belum sampai. Tapi dy x tau ape yang aq hadapi. Aq selalu berdoa supaya dy faham & pintu hati dy terbuka untuk fikirkan mase depan.
Aq pernah ajak dy bertunang.. Tapi jawapan dy "sy x ready lagi..." Umur dy dah 24 tahun ni.. Tapi still xde nampak cara dy nak ade kemitmen.. Alasan yang dy bagi lagi, dy suh aq stable kan taraf ekonomi family aq. Kadang aq terfikir, dy malu ke dengan taraf family aq yang sederhana ni...??
Bile aq tanye dy cakap xde la...
Hurmmm...
Mak ade cakap dengan aq.. JANGAN SEKARANG BERCINTE BAGAI NAK RAK NANTI HABUK PUN XDE.
Aq faham ape maksud mak 2. Dy pun xde bunyi nak kenalkan aq dengan family dy. Mak pun takut family dy x boleh terima aq sebab latar belakang family aq yang ala kadar je.
Manusia ni rambut je same hitam, hati lain2..
Bile terfikir sal ni susah hati aq dibuatnye..
Mane tak nye.. Mase untuk aq tunggu dy terlalu lame bagi mak.. Memang tak dinafikan, aq pun terase.
Aq couple dengan dy dah nk setahun.. Ni dy mintak aq tunggu dy habis belajar 2 tahun. Total 3 tahun aq nak kene tunggu dy.
Memang mudah bagi dy. Tapi tak mudah bagi aq. Aq harap sangat dy serius dengan ape yang dy buat sekarang ni.
Sebab aq still x nampak mane kesungguhan dy dalam pelajaran.
Aq x kisah la dy xde pelajaran tinggi sekali pun.. Yang penting pandai cari duit yang halal untuk sara hidup nanti. Takkan nak harap mak bapak kan.
Kalau dy boleh dengar hati aq ni meronta kan bagus..