Bahan-bahan
BAHAN A:
6 keping Roti gardenia butterscotch
400 ml Susu penuh krim dutch lady
1 nos Telur
1 tps Esen vanilla.
BAHAN B:
20 g Agar-agar tali (direndam
sebentar dan ditoskan)
6 cawan Air
160 g Gula pasir
3
tbsp Susu pekat
BAHAN
HIASAN:
3 jenis perwarna
dan coklat rice secukupnye
Cara membuatnya :
1) Satukan semua bahan A dan biarkan
seketika sampai roti kembang. Kemudian kisar bahan A hingga halus dan
ketepikan.
2) Masak bahan B dan masukkan air
dan agar-agar dahulu masak hinnga agar-agar cair kemudian baru masukkan
gula.. kacau sampai gula sebati..
3) Kemudian masukkan bahan A.kacau
sehingga mendidih dan terus padamkan api..
4) Bahagikan puding kepada 3 bhagian..
warna kan setiap bahgian dengan warna kegemaran anda.. kemudian masukkan dalam
loyang selang seli.. akhir skali taburkan coklat rice diatasnye.. sejukkan
dalam peti sejuk dan leh lah dipotong.. sedap dimakan sejuk2.
Yummmyyy.... dessert berbuka petang ni... ^_^
Ce try buat ye kawan-kawan.
Selamat petang. Ni boleh saya try dengan mak untuk juadah buka puasa hari esok. Untuk hari ni, dah ada planning lain. :D
ReplyDeleteSelamat malam... Senang je kan.. sedap tau.. :)
ReplyDelete